Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 decembrie 2010

ECHIPA DE PROIECT - SCOALA NR. 1 RAMNICU SARAT, JUDETUL BUZAU

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII NR.1
RM. SĂRAT, JUD. BUZĂU
STR. ŞTEFAN CEL MARE NR.17


ECHIPA DE PROIECT
„TOLERANŢĂ ZERO FAŢĂ DE VIOLENŢĂ”


1. BACŞEI VALENTINA – director, coordonator supervizor
2. BERIM CATI - profesor ed. fizică, coordonator local
3. APOSTOL MARIEANA-profesor matematică, membru
4. DUMITRESCU PENELOPIA – profesor ed.fizică, membru
5. GRIGORAŞ MARIANA- profesor ed. tehnologică, membru
6. RĂILEANU ADRIANA- profesor ed. plastică, membru
7. SOARE NARCISA -profesor limba română,membru
8. MANOLACHE VIORICA-institutor,membru
9. FRĂŢILĂ EMA -institutor,membru
10. ŢURLOI MIHAELA - prof. consilier scolar, membru

RAPORT 1 - SC. NR. 1 RAMNICU SARAT, JUDETUL BUZAU






ŞCOALA CU CLASELE I-VIII NR.1
RM. SĂRAT, JUD. BUZĂU
STR. ŞTEFAN CEL MARE , NR.17

PROIECT EDUCATIV REGIONAL
„TOLERANŢĂ ZERO FAŢĂ DE VIOLENŢĂ!
RAPORT DE ACTIVITATE 1
Luna noiembrie 2010

De la înscrierea şcolii ca partener la activităţile derulate în acest proiect, echipa din şcoala noastră a realizat o campanie de informare care a constat în:
• Informarea Consiliului profesoral;
• Informarea Consiliului Consultativ al elevilor;
• Realizarea unui panou publicitar pentru afişarea de rezultate, desene, imagini de la activităţi, intitulat chiar „Toleranţă zero faţă de violenţă!
• Participarea consilierului şcolar ca invitat la orele de dirigenţie (una in luna noiembrie, doua in luna decembrie). Acesta a susţinut lecţia „Noi dăm valoare societăţii” la clasele de gimnaziu.
Grupuri tinta (participanti elevii si cadrele didactice) – elevii din clasa a VI-a C (30 elevi) si dirigintele prof. Berim Cati in luna noiembrie 2010 iar elevii clasei a VI-a A (30 elevi) cu dirigintele prof. Grigoras Marian si elevii clasei a V-a B (30 elevi) cu dirigintele prof. Draghiciu Adriana – in activitatile de dirigentie sustinute in luna decembrie 2010.
Scopul activitatii de dirigentie a fost constientizarea elevilor prin recunoasterea valorilor si nonvalorilor.
Obiective: - elevii sa stie sa se comporte civilizat in societate;
- elevii sa stie sa relationeze corect;
- elevii sa contribuie la dezvoltarea ethosului grupului;
- elevii sa aiba un comportament altruist;
- elevii sa isi cultive valorile personale;


PROIECT EDUCATIV REGIONAL
„TOLERANŢĂ ZERO FAŢĂ DE VIOLENŢĂ”
RAPORT DE ACTIVITATE NR.2
Luna decembrie 2010


În luna decmbrie s-a desfăşurat o nouă activitate în cadrul poriectului, intitulată „Barometrul violenţei”, care a constat în aplicarea unui chestionar despre violenţă. Pentru a avea răspunsuri cât mai aproape de realitate, nu s-a cerut elevilor să se iscălească.
Chestionarul a fost aplicat unui număr de 90 de elevi, cu vârste cuprinse între 9-14 ani, (48 de fete şi 42 de băieţi).
La aplicarea lui au participat următoarele cadre didactice:
-APOSTOL MARIEANA (cls a VIII-a);
-GRIGORAŞ MARIANA (Cons.Cons. al Elevilor şi cls a V-a)
-DUMITRESCU PENELOPIA (cls aVII-a)
-BERIM CATI (cls aVI-a)
-FRĂŢILĂ EMA (cls III-IV)
Interpretarea a fost realizată de prof.consilier şcolar ŢURLOI MIHAELA.

ÎNTOCMIT: prof.coordonator BERIM CATI

RAPORT 1 - GSA TRAIAN, JUDET IALOMITA




GRUP ŞCOLAR AGRICOL
CENTRUL DE DOCUMENTARE ŞI INFORMARE


____________________________________________________________________
Nr. 1179/21.12.2010
RAPORT SCRIS (1)
Cu privire la activităţile realizate la nivelul Grupului Şcolar Agricol Traian, Ialomiţa în cadrul proiectului regional
„Toleranţă zero faţă de violenţă!”

În cursul lunii octombrie 2010, şcoala noastră a aderat la proiectul regional „Toleranţă zero faţă de violenţă!” cooptându-se la nivel local directorul şcolii, consilierul educativ, profesorul documentarist, Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei, cadre didactice, elevi, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Totodată a fost constituită echipa locală de proiect şi comunicată componenţa acesteia unităţii centrale coordonatoare.
În data de 30.11.2010 a avut loc activitatea „Toleranţă zero faţă de violenţă! – lansare proiect la nivel local”. Responsabili: director, Marcu Aurel; profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Ciucă Valerica. Participanţi: cadre didactice, 200 de elevi de la clasele II-X. Obiectivele au fost: popularizarea implementării proiectului la nivel regional; cunoaşterea ţintelor acestuia; prezentarea activităţilor propuse; cunoaşterea echipei locale de lucru. Membrii ai echipei locale de lucru au prezentat folosindu-se de mijloace multimedia, intenţiile proiectului, aşteptările din partea beneficiarilor în scopul atingerii ţintelor propuse. Evaluare: feed-back oral.
În data de 07.12.2010 s-a desfăşurat activitatea: „Propuneţi un pliant!” urmărindu-se: popularizarea intenţiilor proiectului prin diferite forme de comunicare; gradul de creativitate al elevilor în realizarea unui pliant pe o temă dată; încurajarea spiritului competiţional. Elevii participanţi la activitate au fost îndrumaţi de către cadrele didactice în folosirea eficientă a mijloacelor moderne de lucru pentru obţinerea unui pliant informativ. Ideile au fost coagulate şi în final s-a ajuns la optarea pentru o formă de pliant. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Bucur Rodica. Participanţi: 12 elevi de la clasele VI-VII. Evaluare: verificarea cu ajutorul ordinatorului.


În data de 10.12.2010 s-a desfăşurat activitatea: „Cum o să arate afişul nostru?” S-au urmărit: prezentarea rolului unui afiş; orientarea elevilor în realizarea unui afiş ca forma de promovare a proiectului; dezvoltarea creativităţii prin conceperea unor desene; dezvoltarea spiritului competitiv.
Elevii au primit sarcină să realizeze desene prin care să exprime diverse secvenţe cu sau fără slogane prin care să transmită un mesaj de combatere a violenţei. Echipa a avut libertatea în alegerea tehnicilor de lucru, aşa încât desenele realizate au contribuit la conturarea afişului de promovare a proiectului la nivel local. Responsabil: profesor documentarist / educaţie artistico-plastică, Roxana Căluţă. Participanţi: 16 elevi de la clasele a VII-a. Evaluare: verificarea practică.

În data de 13.12.2010 figurează activitatea: „Violenţa pe internet – ce şi cum?”
Ţintele au fost: găsirea diferitelor forme de violenţă postate pe internet; deducerea tipurilor/formelor de violenţă; dezvoltarea abilităţilor de a căuta informaţii pe teme date prin folosirea resurselor multimedia. Elevii au reuşit să descopere cât mai multe materiale din care să reiasă prezenţa violenţei, precum şi formele de manifestare ale acesteia. S-au realizat foldere cu categorii de materiale (ppt-uri, filmuleţe, html-uri) în scopul consultării în diverse activităţi. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Ungureanu Liviu.
Participanţi: 6 elevi de la clasele VI-VII. Evaluare: feed-back oral, verificarea cu ajutorul ordinatorului.

„Barometrul violenţei în context local” a constituit activitatea care s-a derulat în data de 17.12.2010 şi care a constat în: aplicarea de chestionare elevilor; urmărirea gradului de implicare în rezolvarea sarcinilor; evaluarea nivelului de violenţă verbală şi fizică prezent în rândul elevilor. Echipa de lucru a realizat multiplicarea chestionarelor şi le-a distribuit în număr de 120 elevilor de la toate nivelurile: primar, gimnazial şi liceal. Responsabili: director Marcu Aurel; profesor documentarist Căluţă Roxana; profesor Ciucă Valerica; consilier educativ Oprea Rodica; profesor Bucur Rodica; profesor Spătaru Florentina; profesor Ungureanu Liviu; învăţător Necula Niculina; învăţător Iancu Roxana; învăţător Ungureanu Paulina. Participanţi: 120 de elevi de la clasele II-X. Evaluare: verificarea scrisă.
În data de 20.12.2010 a avut loc activitatea „Centralizarea chestionarelor” în care s-au urmărit sortarea chestionarelor; întocmirea de grafice de lucru; centralizarea datelor. Echipa de lucru a realizat graficele corespunzătoare notării datelor în urma culegerii acestora din chestionarele aplicate elevilor şcolii. Odată colectate, datele au fost transmise la nivel central pentru interpretarea acestora de către specialişti. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; profesor Ciucă Valerica. Evaluare: verificare cu ajutorul ordinatorului.
În data de 21.12.2010 s-a realizat „Raportul numărul l” în care s-au trecut în revistă activităţile desfăşurate de la implementarea proiectului la nivel local şi până în luna decembrie 2010 inclusiv şi care ulterior a fost transmis la nivel central.
21.12.2010

Întocmit de coordonator local: profesor documentarist, Căluţă Roxana

joi, 30 decembrie 2010

Pentru coordonatorii locali - precizari trimiteri rapoarte

Rapoartele se trimit cu descrierea activitatilor din luna respectiva, data realizarii activitatii, grupul tinta (nr de elevi, clasa), scopul activitatii, obiective, cine a sustinut activitatea (nume si prenume colaboratori - cadrele didactice din echipa de proiect), scurta descriere a activitatii/activitatilor, evaluare activitate/activitati. Invitati in sustinerea activitatii (reprezentanti ai institutiilor locale de ex.) - se precizeaza daca sunt.
Raportul contine si foto inserate pe activitati (acolo unde este cazul).
Am rugamintea sa-mi trimiteti fotografiile din activitati si in format jpg. (neinserate in raport), pentru a le incarca pe blog.
Raportul se intocmeste de coordonatorul local si se vizeaza de directorul scolii.
Raportul se pastreaza la mapa proiectului din fiecare scoala partenera.
Raportul trimis de fiecare scoala va fi postat pe blogul proiectului in vederea realizarii schimbului de experienta permanent si in vederea evaluarii de parcurs a proiectului/monitorizarii.
prof. coord. proiect Geta Raduta

marți, 14 decembrie 2010

Anunt pentru coordonatorii locali ai proiectului din fiecare scoala partenera

Activitatea ,,Barometrul violentei” - pentru toate scolile din proiect (din judetul Ialomita , celelalte judetele si Bucuresti)
In lunile noiembrie-decembrie 2010 este perioada aplicarii chestionarelor pentru elevi (min 80, max 120) de la anexa proiectului si centralizarea datelor.
Astept studiu (pentru chestionare) si raport de activitate (pe lunile noiembrie si decembrie 2010) pentru monitorizarea lunara a proiectului pana la data de 5 ianuarie 2011.
Vedeti descrierea activitatilor din proiect.
Intrebarile dvs. pot fi adresate pe adresa de email a proiectului.

coord. proiect,
prof. Geta Raduta