Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 decembrie 2010

RAPORT 1 - GSA TRAIAN, JUDET IALOMITA




GRUP ŞCOLAR AGRICOL
CENTRUL DE DOCUMENTARE ŞI INFORMARE


____________________________________________________________________
Nr. 1179/21.12.2010
RAPORT SCRIS (1)
Cu privire la activităţile realizate la nivelul Grupului Şcolar Agricol Traian, Ialomiţa în cadrul proiectului regional
„Toleranţă zero faţă de violenţă!”

În cursul lunii octombrie 2010, şcoala noastră a aderat la proiectul regional „Toleranţă zero faţă de violenţă!” cooptându-se la nivel local directorul şcolii, consilierul educativ, profesorul documentarist, Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei, cadre didactice, elevi, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Totodată a fost constituită echipa locală de proiect şi comunicată componenţa acesteia unităţii centrale coordonatoare.
În data de 30.11.2010 a avut loc activitatea „Toleranţă zero faţă de violenţă! – lansare proiect la nivel local”. Responsabili: director, Marcu Aurel; profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Ciucă Valerica. Participanţi: cadre didactice, 200 de elevi de la clasele II-X. Obiectivele au fost: popularizarea implementării proiectului la nivel regional; cunoaşterea ţintelor acestuia; prezentarea activităţilor propuse; cunoaşterea echipei locale de lucru. Membrii ai echipei locale de lucru au prezentat folosindu-se de mijloace multimedia, intenţiile proiectului, aşteptările din partea beneficiarilor în scopul atingerii ţintelor propuse. Evaluare: feed-back oral.
În data de 07.12.2010 s-a desfăşurat activitatea: „Propuneţi un pliant!” urmărindu-se: popularizarea intenţiilor proiectului prin diferite forme de comunicare; gradul de creativitate al elevilor în realizarea unui pliant pe o temă dată; încurajarea spiritului competiţional. Elevii participanţi la activitate au fost îndrumaţi de către cadrele didactice în folosirea eficientă a mijloacelor moderne de lucru pentru obţinerea unui pliant informativ. Ideile au fost coagulate şi în final s-a ajuns la optarea pentru o formă de pliant. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Bucur Rodica. Participanţi: 12 elevi de la clasele VI-VII. Evaluare: verificarea cu ajutorul ordinatorului.


În data de 10.12.2010 s-a desfăşurat activitatea: „Cum o să arate afişul nostru?” S-au urmărit: prezentarea rolului unui afiş; orientarea elevilor în realizarea unui afiş ca forma de promovare a proiectului; dezvoltarea creativităţii prin conceperea unor desene; dezvoltarea spiritului competitiv.
Elevii au primit sarcină să realizeze desene prin care să exprime diverse secvenţe cu sau fără slogane prin care să transmită un mesaj de combatere a violenţei. Echipa a avut libertatea în alegerea tehnicilor de lucru, aşa încât desenele realizate au contribuit la conturarea afişului de promovare a proiectului la nivel local. Responsabil: profesor documentarist / educaţie artistico-plastică, Roxana Căluţă. Participanţi: 16 elevi de la clasele a VII-a. Evaluare: verificarea practică.

În data de 13.12.2010 figurează activitatea: „Violenţa pe internet – ce şi cum?”
Ţintele au fost: găsirea diferitelor forme de violenţă postate pe internet; deducerea tipurilor/formelor de violenţă; dezvoltarea abilităţilor de a căuta informaţii pe teme date prin folosirea resurselor multimedia. Elevii au reuşit să descopere cât mai multe materiale din care să reiasă prezenţa violenţei, precum şi formele de manifestare ale acesteia. S-au realizat foldere cu categorii de materiale (ppt-uri, filmuleţe, html-uri) în scopul consultării în diverse activităţi. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; prof. Ungureanu Liviu.
Participanţi: 6 elevi de la clasele VI-VII. Evaluare: feed-back oral, verificarea cu ajutorul ordinatorului.

„Barometrul violenţei în context local” a constituit activitatea care s-a derulat în data de 17.12.2010 şi care a constat în: aplicarea de chestionare elevilor; urmărirea gradului de implicare în rezolvarea sarcinilor; evaluarea nivelului de violenţă verbală şi fizică prezent în rândul elevilor. Echipa de lucru a realizat multiplicarea chestionarelor şi le-a distribuit în număr de 120 elevilor de la toate nivelurile: primar, gimnazial şi liceal. Responsabili: director Marcu Aurel; profesor documentarist Căluţă Roxana; profesor Ciucă Valerica; consilier educativ Oprea Rodica; profesor Bucur Rodica; profesor Spătaru Florentina; profesor Ungureanu Liviu; învăţător Necula Niculina; învăţător Iancu Roxana; învăţător Ungureanu Paulina. Participanţi: 120 de elevi de la clasele II-X. Evaluare: verificarea scrisă.
În data de 20.12.2010 a avut loc activitatea „Centralizarea chestionarelor” în care s-au urmărit sortarea chestionarelor; întocmirea de grafice de lucru; centralizarea datelor. Echipa de lucru a realizat graficele corespunzătoare notării datelor în urma culegerii acestora din chestionarele aplicate elevilor şcolii. Odată colectate, datele au fost transmise la nivel central pentru interpretarea acestora de către specialişti. Responsabili: profesor documentarist Căluţă Roxana; profesor Ciucă Valerica. Evaluare: verificare cu ajutorul ordinatorului.
În data de 21.12.2010 s-a realizat „Raportul numărul l” în care s-au trecut în revistă activităţile desfăşurate de la implementarea proiectului la nivel local şi până în luna decembrie 2010 inclusiv şi care ulterior a fost transmis la nivel central.
21.12.2010

Întocmit de coordonator local: profesor documentarist, Căluţă Roxana

Un comentariu: