Grup Şcolar “Areta Teodorescu “
Com.Griviţa, jud. Ialomiţa
Raport de activitate al proiectului
TOLERANŢA ZERO FAŢĂ DE VIOLENŢĂ
Lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2010
Începând cu luna octombrie 2010 Grup Şcolar” Areta Teodorescu “, s-a înscris la proiectul regional „Toleranţă zero faţă de violenţă!”. Pentru realizarea acestui proiect, la nivel local, s-au implicat :directorul şcolii, consilierul educativ, profesorul documentarist, cadre didactice, elevi, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. In urma discuţiilor a fost constituită echipa locală de proiect , alcătuită din : Hoinaru Marilena-responsabil, Ristea Ana –coordonator, Stroe Rodica, Tatu Adriana , Fătu Mioara, Cojocaru Daniela.
Pentru popularizarea proiectului , membrii echipei de proiect au desfăşurat acţiuni de promovare a principalelor activităţi,pe data de 28.10.2010, utilizându-se mijloace multimedia existente în CDI, prezentarea unor lucrări precum “Violenţa în mediul şcolar” , autor prof. Dorina Sandu, în cadrul orelor de consiliere la elevii de gimnaziu si liceu.
Cea de-a doua activitate desfăşurată în cadrul proiectului,pe data de 17 noiembrie 2010, a constat în prezentarea blogului proiectului de câtre profesorul documentarist ;au fost discutate viitoarele activităţi in vederea realizării unui pliant care sa reprezinte viziunea elevilor în combaterea violenţei. Este îmbucurător faptul că foarte mulţi elevi au venit cu propuneri interesante şi au participat activ la dezbaterile care au avut loc.
Doamnele învăţătoare Mişu Tita şi Aron Maura au coordonat activitatea Televizorul –mijloc de transmitere a violenţei . La activitate au participat 75 de elevi , 35 de părinţi. Obiective urmărite au fost: evitarea posturilor TV care transmit acte de violenţă, cunoasterea tipurilor de violenţă transmisă şi selectarea programelor de desene animate destinate copiilor si a efectelor grave pe care le poate provoca violenţa prin programele TV, asupra dezvoltarii copiilor.
Activitatea Combatere violenţei cu ajutorul textelor scrise, coordonată de Ardelean Amalia şi Tatu Adriana, a avut ca scop descoperirea lucrărilor literare în care sunt prezentate diverse forme de violenţă, analiza şi comentarea acestora. La aceasta activitate au participat elevii claselor a III-a şi a VI-a.
Preşcolarii au fost implicaţi,sub îndrumare doamnelor educatoare Stroe Rodica şi Şerban Stana , în activitatea Nu te supăra frate, care a avut drept scop relaţionarea copiilor de grupa mare cu cei de grupa mică, rezolvarea conflictelor minore care pot avea loc. Metodele utilizate au fost citirea după imagini şi jocul de rol.
Pentru realizarea activităţii Barometrul violenţei , au fost aplicate elevilor chestionarul prezent în anexa. Scopul aplicării acestui chestionar a fost depistarea eventualelor forme de violenţă existente în rândul elevilor precum şi modalităţile de rezolvare a acestora. Elevii au fost îndemnaţi să răspundă cu sinceritate. Doamna profesor psihopedagog Stroe Rodica a interpretat şi transmis concluziile chestionarelor profesorului coordonator de proiect Raduţă Georgeta.
Coordonator local proiect,
Prof. Ristea Ana
Proiect educativ regional avizat de MECTS, din categoria - cetatenie democratica.Proiect derulat in 15 scoli partenere din judetele Ialomita, Buzau, Caras Severin, Braila, Olt, Prahova si sect. 4 Bucuresti. Initiator proiect - Scoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Slobozia, judet Ialomita. Scop: prevenirea si combaterea violentei verbale si fizice din randul elevilor la nivel microsocial/de grup scolar si macrosocial/comunitate.
Totalul afișărilor de pagină
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu